Wat als ik te laat naar de autokeuring gaan?

Ga je te laat naar de keuring, dan moet je niet enkel de keuring op zich betalen. Er wordt je dan ook nog eens een toeslag aangerekend voor een laattijdig bezoek. Die wordt hoger naargelang je langer wacht. Het bedrag van deze toeslag is uiteindelijk vrij beperkt (minder dan 30 euro).

Hoe lang na verlopen APK boete?

Twee maanden na het verlopen van de APK-termijn oftewel APK-vervaldatum is het wachten op een geldboete. In 2015, 2016, 2017 en 2018 was de hoogte van de bekeuring nog 130 euro als je auto te laat was gekeurd. In 2019 was dit al 140 euro; in 2020 149 euro en in 2021 150 euro (exclusief 9 euro administratiekosten).

Wat is de boete bij te late keuring?

Uw keuringsbewijs vermeldt een geldigheidsdatum. Als u uw voertuig te laat aanbiedt, moet u een toeslag betalen. De tarieven worden jaarlijks aangepast. Meer dan 6 maanden te laat: 30 euro.

Wat als je te laat bent met APK keuring?

Als jouw voertuig niet op tijd is gekeurd mag het niet meer op de openbare weg komen en riskeert u een boete. De boete is € 130,- voor alle voertuigen, zowel trekkende als getrokken voertuigen.

Hoe lang op voorhand naar de keuring?

Autokeuring. U kan uw voertuig tot 2 maanden voor de vervaldatum van het keuringsbewijs ter keuring kan voorrijden, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum. U mag uw voertuig voorrijden in een keuringsstation naar keuze; een eventuele herkeuring dient in hetzelfde keuringsstation te gebeuren.

Hoeveel betaal je voor de keuring?

De basiskeuring of periodieke autokeuring kost €32,70 per voertuig. Hoeveel kost een herkeuring? Op verzoek van een bevoegde persoon kost dit €13,10. In gevolge een administratieve keuring of herkeuring is dit €8,30.

Hoelang is mijn APK nog geldig?

Wanneer je auto al eerder is gekeurd, kun je uitgaan van de datum op het laatste keuringsrapport. Dit is een vervaldatum; vóór die tijd moet de auto opnieuw worden gekeurd. Dat mag al twee maanden van tevoren, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum. Zo is de wagen maximaal 14 maanden APK gekeurd.

Hoeveel tijd voor APK keuring?

Keuring APK 2 maanden voor vervaldatum Dit hangt af van hoe vaak uw auto gekeurd moet worden. Als u uw auto eerder dan 2 maanden voor de APK-vervaldatum laat keuren, dan krijgt het voertuig een nieuwe vervaldatum.

Hoe lang duurt de keuring?

Zij moeten elk gemiddeld 47.000 wagens keuren. Gevolg: bijna de helft van de Vlamingen schuift minstens 20 minuten tot iets meer dan één uur aan.

Kan je uitstel vragen voor autokeuring?

Als u uw voertuig niet op tijd kunt laten keuren, dan moet u dit nergens melden. Uitstel vragen is helaas niet mogelijk.

Share this post