Wat doe je met een lasklem?

lasklem, ook wel hevelklem genoemd, is een klem waarmee twee of meer elektriciteitsdraden aan elkaar worden verbonden. Het verbinden van deze draden, wordt ook wel lassen of aflassen genoemd. Door het lassen van elektriciteitsdraden wordt een lasverbinding gemaakt om elektriciteit te geleiden.

Wat is een Steekklem?

De Wago steekklem is een compacte verbindingsklem geschikt voor harde en flexibele draad. Door de kleine afmetingen is de connector eenvoudig toe te passen in plafondaansluitingen, lasdozen, fittingen, enzovoort. Door het klemsysteem ontstaat er altijd een storingsvrije verbinding.

Wat doet een WAGO klem?

De lasklem zorgt ervoor dat de elektriciteit door verschillende, losse kabels wordt geleid. Bij LEDInbouwspotsleds verkopen we 3-polige klemmen. Dit betekent dat de wasklem de stroom kan splitsen, en geleiden.

Welke Lasklemmen?

In de meeste gevallen is een lasklem de beste keuze. Er zijn echter ook gevallen waar een kroonsteentje prima te gebruiken is. lasklem is in de meeste gevallen namelijk niet zonder meer geschikt voor soepele draad (op de WAGO 222 en WAGO 221 na, die zijn ook geschikt voor soepele draad).

Welke WAGO klemmen gebruiken?

De verlichtingsklemmen van de serie 224 van WAGO worden meestal gebruikt om armaturen veilig en snel aan te sluiten. Met hun praktijkgerichte varianten en de algemeen geldende toelating zijn deze klemmen echter tot veel meer in staat!

Waarom Kroonsteentjes?

Een kroonsteen(tje), ook bekend als lusterklem of suikertje in Vlaanderen, dient om twee of meer elektriciteitsdraden met elkaar te verbinden.

Waar dient een kroonsteentje voor?

Hoe werkt een Lusterklem?

Een kroonsteen is een blokje van ongeveer 2 bij 2 centimeter die is gemaakt van porselein of kunststof. In het blokje zitten buisjes die van de ene kant naar de andere kant van het blokje leiden. Boven deze buisjes zitten schroefjes waarmee de elektriciteitsdraad vastgeklemd wordt.

Hoe werkt een WAGO Verbindingsklem?

WAGO biedt installateurs met de serie 221 verbindingsklemmen die bijzonder compact zijn – 40% kleiner dan hun voorgangers. Dankzij het speciale ontwerp, waarin een zijde open blijft, heeft de installateur de mogelijkheid om de bedieningshendels van de klemmen te openen, zelfs wanneer deze zijn ingestoken.

Welke Wago Lasklem?

Wago lasklem Zo kunt u de Wago 3-voudige lasklem per stuk bestellen. Deze lasklem is geschikt voor draad van 2,5 mm2 tot 6 mm2. Wanneer u dus geen grote hoeveelheden nodig heeft is dit een goede optie. Verder kunt u ook kiezen voor Wago transparante lasklemmen die geschikt zijn voor draad van 0,5 mm2 tot 2,5 mm2 dik.

Hoeveel Ampere kan een lasklem aan?

De lasklem is geschikt voor een maximale bedrijfstemperatuur 85°C, bij een belasting tot maximaal 400 Volt en 32 Ampere.

Hoe draad uit WAGO halen?

Wip met schroevendraaier de veer omhoog en trek tegelijkertijd de draad er uit. Heel soms zit er een braam aan de draad en moet je die wat bewegen voor hij los komt. In 99,9% van de gevallen komt de draad dan wel los.

Share this post