Kan je overal een ID aanvragen?

U vraagt een paspoort of ID-kaart aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Woont u in een ander land? Dan kunt u terecht bij aangewezen Nederlandse ambassades of consulaten. Of bij 1 van de aangewezen grensgemeenten in Nederland.

Welke gegevens staan op je identiteitskaart?

Gegevens op uw paspoort of identiteitskaart

  • pasfoto;
  • achternaam;
  • voornamen;
  • geboortedatum;
  • geboorteplaats;
  • geslacht;
  • lengte;
  • handtekening;

Wat is je serienummer identiteitskaart?

U kunt aan het serienummer zien of uw pas of ID-kaart mogelijk het technische probleem heeft. Dit serienummer vindt u op de achterkant van uw ID-kaart of op de harde plastic pagina met persoonsgegevens in uw paspoort.

Kan iemand anders mijn identiteitskaart aanvragen?

Kan iemand anders mijn reisdocument of rijbewijs ophalen bij de gemeente? Nee, dat kan niet. U moet altijd persoonlijk uw reisdocument of rijbewijs afhalen bij de gemeente.

Wat is documentnummer ID Belgie?

Het identiteitskaartnummer bestaat uit 9 tekens. Je vindt jouw identiteitskaartnummer rechts bovenaan onder het kopje ‘documentnummer’.

Wat is uitgiftedatum ID?

U kunt aan de uitgiftedatum op uw paspoort of identiteitskaart zien wanneer het reisdocument is uitgegeven. Dit serienummer vindt u op de achterkant van uw ID-kaart, of op de harde plastic pagina met persoonsgegevens in uw paspoort.

Hoe wordt een ID kaart gemaakt?

Waar er voorheen alleen op het CBB aan de Jagernath Lachmonstraat een ID-kaart kon worden gemaakt, kan met dit nieuw systeem nu bij elke BvB een aanvraag worden gedaan. Bij de aanvraag worden de persoonsgegevens, de vingerafdrukken en foto van de burger ter plekke bij de bvb afgenomen.

Wat is je burgerservicenummer op je rijbewijs?

U vindt uw burgerservicenummer (BSN) op de achterkant van uw rijbewijs, linksboven. Achter het BSN staat het rijbewijsnummer (gescheiden door een /). Op onderstaande afbeelding is het BSN (gevolgd door rijbewijsnummer) rood omcirkeld.

Wat is een persoons nummer?

Een persoonsnummer of persoonsgebonden nummer is een nummer dat als identificatiecode gekoppeld is aan een natuurlijk persoon en het mogelijk maakt een mens uniek te identificeren in een gegevensbestand.

Share this post