Kan ik mijn lening laten herzien?

Herfinanciering hypothecaire lening om een lagere maandlast te bekomen. Je kan jouw hypothecair krediet ook laten herzien of herfinancieren omdat de totale maandlast te zwaar begint te wegen. en je onverwachte kosten hebt, kan het een mogelijkheid zijn om je bestaande kredieten te hergroeperen in één nieuwe woonlening.

Hoe lening herzien?

Hoe? Bij een herfinanciering sluit je je lening af door in één keer het resterende kapitaal af te betalen. Dan kan je een nieuwe lening met lagere rentevoet starten. Op het einde van de rit betaal je dan minder interesten.

Hoeveel keer kan ik mijn lening laten herzien?

Er is geen limiet of beperking op het aantal herzieningen vastgelegd. Je kan bovendien kiezen om de herziening te doen bij de financiële instelling waarbij je jouw hypothecaire lening hebt aangesloten of een andere bank.

Kan een groene lening herzien worden?

Een groene lening kan niet meer afgesloten worden, dus in geval van herziening bij een andere bank kan je de herziende lening niet meer inbrengen in de belastingaangifte.

Wat is een lening herzien?

Herfinancieren betekent dat u uw huidige lening zal vervangen voor een nieuwe lening tegen betere voorwaarden. Wanneer u een lening afsluit, doet u dat tegen de rentevoet die van kracht is op het moment van de ondertekening. Rentevoeten veranderen sterk over de tijd. Momenteel ligt de hypotheekrente heel laag.

Kan ik nog bijlenen voor verbouwing?

Voor je verbouwing kun je ook je huidige hypotheek herbruiken. Let wel: je moet al een deel van je lopende hypothecaire lening hebben afbetaald en voldoende terugbetaalcapaciteit hebben om een bijkomend bedrag te lenen.

Hoe lang duurt een herfinanciering?

Hou er wel rekening mee dat het hele proces tot een paar maanden kan duren. Eerst moet de bank zijn goedkeuring geven, nadien moet de authentieke akte bij de notaris verleden worden. Wat doet de bank precies? Wanneer je een hypothecair krediet bij een bank aanvraagt, ontvang je een kredietvoorstel.

Wat betekent lening herzien?

Herfinancieren is vooral interessant voor wie leent tegen een vaste rentevoet. Het verschil tussen de oude en nieuwe rentevoet bedraagt op jaarbasis minimaal 1%, tenzij je lening nog lange tijd doorloopt. Vergelijk de verschillende hypothecaire leningen op de markt en leg deze voor aan je eigen bank.

Wat valt er onder een groene lening?

Een groene lening kan het beste worden omschreven als een krediet dat wordt afgesloten om op milieuvriendelijke basis bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen of het huis te isoleren. Daarnaast is het goed voor het milieu en wordt de waarde van de woning verhoogd.

Wat is een groene lening?

Met de groene lening wil de overheid de burger toelaten geld te lenen tegen een gunstiger tarief om de woning energie efficiënter te maken. De groene lening is onderdeel van de economische herstelwet van 27 maart 2009.

Wat met woonbonus bij herziening lening?

Het antwoord: ja, want een herfinanciering wordt beschouwd als een voortzetting van de oorspronkelijke lening. Wie voor 1 januari 2020 een lopende woonlening heeft, blijft recht hebben op een woonbonus wanneer hij die lening herfinanciert.

Kun je hypotheek opnemen voor verbouwing?

Je kunt voor een verbouwing van je huis of keuken een extra hypotheek afsluiten bij de bank waar je eerste hypotheek loopt. Let wel goed op de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je huis.

Share this post