Hoe ontstoppen met een veer?

Ontstoppingsveer gebruiken

 1. Leg een oude handdoek klaar voor eventuele viezigheid.
 2. Zorg dat de ontstoppingsveer helemaal uitgerold is.
 3. Haal alle hobbels en vouwen uit de veer.
 4. Duw het uiteinde van de veer in de verstopte afvoer.
 5. Bij bochten kan het nodig zijn om een beetje te duwen, trekken en draaien.

Hoe Ontstop je een doucheputje?

Zo maakt u zelf een ontstoppingsmiddel:

 1. Meng 50 gram baking soda (baksoda) met 80 milliliter schoonmaakazijn in een emmer (Let op: doe dit in de badkamer, want het mengsel gaat direct bruisen).
 2. Spoel het mengsel door de afvoer.
 3. Laat het een uur intrekken.
 4. Spoel daarna de leidingen schoon met warm water.

Welke ontstoppingsveer?

Het hangt er net van af waarin de verstopping zit welke ontstoppingsspiraal je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een verstopping hebt in de afvoer van een wasbak, dan kun je beter voor een dunne veer kiezen. De afvoer van een wasbak bestaat namelijk uit buizen die geen hele grote diameter hebben.

Welk middel lost haren op?

Het beste is om eerst zoveel mogelijk haar en andere troep uit het putje te vissen. Door haren en vuil te verwijderen, kan het water meestal al weer voldoende snel weglopen en heb je überhaupt geen vloeibare ontstopper nodig. Vloeibare ontstopper lost haren op, dus haar dat verder in de leiding zit, zal oplossen.

Hoe gootsteen ontstoppen met ontstopper?

Ontstoppen met de plopper

 1. Plaats de plopper over de afvoer in de gootsteen.
 2. Door met de plopper een duwende en weer trekkende beweging te maken zuigt u de afvoer vacuüm en trekt u vervolgens aan de verstopping.
 3. Herhaal deze beweging enkele malen.
 4. Door de trekbeweging moet de verstopping vrijkomen.

Hoe kan ik mijn riool ontstoppen?

U gooit een flink handvol soda in het putje en giet hier vervolgens heet water doorheen. De soda helpt met het oplossen en losweken van vuil in de afvoer. Veel mensen gebruiken ook afvoer ontstopper, dit is werkt vaak ook goed maar wanneer dit te vaak gedaan wordt is er kans op slijtage van de afvoer.

Hoe haar uit doucheputje verwijderen?

Gebruik een ontstoppingsveer of ontstoppingsmiddel Een ontstoppingsveer bijvoorbeeld, volgt hetzelfde principe als het vrijmaken van het doucheputje met een kledinghanger of ijzerdraad. Je kan er de haren uit de verstopte afvoer mee halen. Daarnaast kan je ook nog een chemisch ontstoppingsmiddel in de afvoer te gieten.

Wat moet je doen als je afvoer verstopt is?

Afvoer ontstoppen met soda en heet water. Huishoudsoda lost vetresten in een gootsteen of wasbak goed op. Je mengt een pak soda met een liter heet water en je giet het in de verstopte afvoer. Wacht een nachtje en spoel de afvoer dan door met nog eens een liter heet water.

Wat is de beste ontstopper?

De 8 Beste Ontstoppingsveren

1 Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer – Ontstopper – 10M €25.95
3 Wymefa ontstoppingsveer 5mm 3 meter €7.42
4 Gootsteen ontstoppingsveer 10mx8mm €29
5 Ontstoppingsveer en gootsteenontstopper – Ontstopper afvoer – Gootsteen €20.95

Wat is een Ontstoppingsveer?

Een ontstoppingsveer is een mechanische gootsteen ontstopper. Dit gereedschap is er in verschillende afmetingen te koop. Je kan ze eenvoudig en snel via het internet bestellen.

Hoe lost haar op?

Kokend water kan u hierbij helpen. Draai allereerst het putje van uw douche open, zodat de opening van de afvoer geheel zichtbaar is. Giet hier vervolgens het kokende water in, zodat dit met grote snelheid door uw afvoer spoelt. Het kokende water reinigt de binnenkant van uw afvoer en neemt ook ophopende haren mee.

Wat kost het om het riool te ontstoppen?

Als je je riolering laat ontstoppen door een loodgieter liggen de kosten tussen de 130 en 170 euro. Gemiddeld kan je dus rekenen op riool ontstoppen kosten van ongeveer 150 euro.

Share this post