Wat te doen tegen mieren op plant?

Mieren weren met kruiden en planten Mieren hebben een hekel aan de geur van sommige planten, zoals lavendel, tomaten, afrikaantjes (Tagetes), boerenwormkruid, salie, bieslook, basilicum, oregano, rozemarijn, majoraan, knoflook, munt, lavas (maggikruid), brandnetel, varens en goudsbloem.

Waarom zitten er mieren op mijn planten?

Doorgaans zijn de mieren op zoek naar voedsel, vocht en beschutting. Maar jouw plantenbak geschikt is, zullen ze zich er vestigen ook. Voor je het weet heb je een plantenbak met een mierenkolonie erin. Wij leggen je uit hoe je van deze vervelende insecten af komt en hoe je de mieren uit je plantenpot krijgt.

Welke plant haten mieren?

Plant goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel of boerenwormkruid en de mieren verdwijnen kokhalzend. Een andere mogelijkheid is om sterk geurende kruiden te planten zoals bieslook, wilde munt, wijnruit, rozemarijn, majoraan of kruizemunt.

Wat te doen tegen mieren op balkon?

Als u last heeft van mieren is er een plantaardige oplossing voor uw probleem. Als er goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel, boerenwormkruid, of bieslook geplant wordt bij de plaats waar de mieren overlast bezorgen maken de mieren liever een omweg. Mieren hebben een hekel aan de geur van deze planten. dat klop !

Hoe maak ik mieren dood?

Een beproefde methode om mierenoverlast tegen te gaan is kokend water in het mierennest te gooien. Wanneer je dit een aantal dagen volhoudt zullen de mieren verdwijnen en hiermee samengaand de overlast.

Hoe kom je af van mieren in huis?

Tips tegen mieren

 1. Ruim etensresten en kruimels direct op en bewaar eten (vooral zoetigheid) goed afgesloten.
 2. Dicht kieren en naden aan de buitenkant van je huis.
 3. Mieren volgen vaste routes via een geurspoor.
 4. Tropische mieren krijg je niet zelf weg, dan moet je een professionele bestrijder inschakelen.

Wat te doen als je mieren in huis hebt?

4 tips om een mierenplaag in huis te voorkomen

 1. Strooi babypoeder.
 2. Zorg voor een schoon huis.
 3. Bewaar eten afgesloten.
 4. Plaats muntjes van vijf cent.
 5. Een dwaalspoor met munt, koffie of komkommer.
 6. Een val met een pot stroop.
 7. Gebruik citroensap.
 8. De HGX mieren lokdoos is een effectieve manier om een mierenplaag te stoppen.

Kunnen mieren onder water?

Mieren kunnen zwemmen Ze hebben nog geen vlinder- of schoolslag onder de knie, maar ze kunnen vrij lang in water overleven door hun eigen manier van watertrappelen, en ze kunnen ook langdurig blijven drijven.

Hoe voorkom je mieren in je bloempot?

Wanneer je mieren in je bloembak of bloempot hebt, is het eerst verstandig om de honingdauw producerende insecten te doden of te verjagen. Zolang deze beestjes aanwezig zijn, zullen de mieren hun weg terug naar je bloempot vinden. Een bloembak miervrij houden begint dus het verdelgen van andere beestjes.

Hoe haal je mieren uit plantenpot of plantenbak?

Mieren uit plantenpot of plantenbak halen. Een goede mierenpoeder lost gemakkelijk op in water. De mieren hebben een nest in je plantenbak gebouwd. Wellicht bevind het nest zich wel tussen de plantenwortels. Hoe dan ook, met deze methode doodt je de mieren in de plantenpot en houd je de wortels vrij van mieren.

Hoe bestrijden mieren op natuurlijke manier?

Hoe mieren bestrijden op een natuurlijke manier? Citroenen zijn uitstekende mierenbestrijders dankzij hun zure en bittere eigenschappen. Plaats citroensap op plaatsen waar je dagelijks mieren ziet voorbijkomen en je hebt een uitstekende bestrijder zonder giftige neveneffecten.

Share this post