Sehven gelen evrak ne demek?

Sehven gelen evrak, bankalardan ya da resmi kurumlardan yanlış kişiye evrak postalanması halinde kullanılır. Resmi işlemlerin dijitalleşmesiyle birlikte aynı durum toplu mesaj ya da mail gönderimlerinde de yaşanmaktadır. Evrak ya da mesajın yanlış müşteriye gönderilmesi durumu bu şekilde adlandırılır.

Hukukta Sehven ne demek?

Bürokratik yazışmalarda, mahkeme kararlarında ya da hukuk dilinde sıklıkla duyduğumuz “sehven” kelimesi Arapça kökenli olup “yanlışlıkla” anlamına gelir. Hukuk terimi olarak kullanılan sehven kelimesi bir işlemin ilgililer tarafından yanlışlıkla yapıldığını belirtmek için kullanılır.

Varide tarihi ne anlama geliyor?

Varide yani evrak tarihi de gelen ya da giden bir evrağın giriş ya da çıkış tarihi olarak tanımlanabilir.

Sehven nedir TDK?

Sehven dalgınlık veya unutkanlık sonucunda oluşan, yanlışlıkla olan anlamına gelmektedir. Sehven kelimesi dilimize Arapçadan gelmiştir. Sehven dalgınlık veya unutkanlık sonucunda oluşan, kişinin istemeyerek yaptığı olaylardır.

Tevzür ne anlama gelir?

Düzenci, kurnaz. tevzür, 6 karakter ile yazılır.

Işbu yazı ne demek?

“işte bu” anlamına gelir. kesinlikle “söz konusu” anlamında değildir. “bu” kelimesi bağlama göre “eldeki” bağlamına göre de “söz konusu” anlamına gelebileceği yani elastik bir anlamı olduğu için, sırf “söz konusu” anlama gelmesin, eldekinden bahsedildiği anlaşılsın diye kullanılan bir kelimedir.

Şerh ne anlama gelir?

Şerh; açmak, ayırmak anlamlarına gelir. Ancak bir şeye “şerh koymak” şeklinde kullanıldığında ise o şey hakkında açıklamada bulunmak anlamını taşır. Bu ifadeyle emlak sektöründe tapu işlemlerinde sıkça karşılaşılır.

Varide numarası ne demektir?

Kişiler emeklilik işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurdukları takdirde kişiler için dosya açılmaktadır. egehaber.comAçılan dosyalara ise numara verilmekte ve bu numaraya Varide Numarası denilmektedir. İşlemler kişinin T.C. Kimlik Numarası değil Varide Numarası üzerinden yürütülmektedir.

Evrak takibi tahsis ne demek?

TAHSİS NUMARASI NE İŞE YARAR? SGK emekli tahsis numarası; SGK tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tek bir numara aracılığıyla takip edebilmek adına SGK tarafından belirlenmiş numaradır. Emekli maaşlarının yatırılacağı gün belirlenirken de emeklinin SGK emekli tahsis numarası sonunda bulunan rakamdan yararlanılır.

Yanlışlıkla ne demek TDK?

yanlışlıkla. zf. (yanlışlı’kla) Yanılarak, bilmeyerek, sehven: Yanlışlıkla başkasını yakaladılar.

Bucak ne yazilir?

BUCAK kelimenin Tdk’ya uygun doğru kullanımı BUCAK olmalıdır. Ayrıca bulmacalarda sıkça sorulan soru olan Kenar, köşe, yer sorunun cevabı BUCAK olmalıdır.

Share this post