Welk jaar is het in Noord-Korea?

Op 9 september 1948 werd in Pyongyang de Democratische Volksrepubliek Korea (Engelse afkorting: DPRK) uitgeroepen. Noord-Korea als zelfstandige staat was daarmee een feit.

Welke landen steunen Noord-Korea?

China is een bondgenoot van Noord-Korea en is tevens diens grootste handelspartner. China is tegen strenge VN-sancties tegen Noord-Korea en voorziet dat land ook van energie- en voedselhulp.

Wie is de president van Noord-Korea?

Kim Jong-unsinds 2011
North Korea/Supreme leader

Welke landen zitten achter de aanval op Zuid Korea?

Inmiddels had de Veiligheidsraad van de VN besloten tot militaire steun aan het zuiden. Een grote troepenmacht van de Verenigde Staten en 15 andere landen (waaronder Nederland), geleid door de Amerikaanse generaal Douglas MacArthur, landde achter de vijandelijke linies en viel de Noord-Koreanen in de rug aan.

Waarom mag je niet naar Noord-Korea?

Kim Jong-il en Kim Jong-un volgen De Grote Leider en Eeuwig President op. Noord-Korea is een gesloten land. Er is geen vrijheid van meningsuiting of persvrijheid en gewone Koreanen beschikken niet over internet. Het beetje informatie dat naar buiten komt is zorgvuldig door de staat geregistreerde propaganda.

Wat is er gaande tussen Noord en Zuid Korea?

Het leek even goed te gaan tussen Noord- en Zuid-Korea, maar nu loopt de spanning weer hoog op. Communicatielijnen worden verbroken, een ontmoetingspost bij de grens wordt opgeblazen en over en weer wordt dreigende taal uitgeslagen. Noord-Korea dreigt zelfs militairen te sturen naar twee grensposten met Zuid-Korea.

Hoe merk je dat Noord-Korea een dictatuur is?

Noord-Korea wordt geregeerd door een dictatoriaal bestuur, gebaseerd op de ideologie van Kim Il-sung, Juche. Kenmerkend hiervoor is onder andere de gedwongen verering van de voormalige voorzitters van de Nationale Defensiecommissie van de Democratische Volksrepubliek Korea, Kim Il-sung en Kim Jong-il.

Share this post