Is btw op brandstof aftrekbaar?

Omdat er in het verleden veel fraude is gepleegd met tanktransacties en tankbonnetjes, accepteert de fiscus alleen btw-aftrek op brandstof als dit is betaald met een zakelijk betaalmiddel. Dat kan alleen als de tankbeurt is betaald met een betaalmiddel van het bedrijf; een zakelijke betaalpas, creditcard of tankpas.

Wat is de btw op brandstof?

Over de brandstofprijs, inclusief accijns, heft de overheid BTW: belasting op de toegevoegde waarde. Die is voor brandstof 21%. Als je dan naar het totaalbedrag kijkt (de 121% inclusief btw) en je rekent uit hoeveel procent van dat totaal de BTW uitmaakt, kom je op 17%.

Welke autos zijn btw aftrekbaar?

Als je een tweedehands auto bij een garagebedrijf koopt en het is een btw-auto, dan is de btw gewoon aftrekbaar en levert je dat een fiscaal voordeel op. Betreft het een zogenaamde margeauto of neem je de auto van een particulier over, dan kun je geen btw aftrekken.

Wat zijn zakelijke kilometers ZZP?

Uitgaven die je doet om de omzet te realiseren kan je daarnaast opvoeren als zakelijke kosten. Zakelijke kilometers zijn zakelijke kosten, ongeacht of je die doorberekent aan een opdrachtgever.

Hoeveel btw op autowassen?

21% BTW. Op al onze leveringen en diensten zijn de algemene Bovag leveringsvoorwaarden van toepassing van afdeling WAS.

Hoeveel procent btw op parkeren?

Alleen bij parkeren in een parkeergarage of commercieel parkeerterrein kun je de btw terugvragen. Daar betaal je namelijk btw omdat parkeergarages worden beheerd door commerciële partijen. Op je bon van de parkeergarage staat daarom 21% btw vermeld.

Hoe boek ik btw zakelijk gebruik privé auto?

Er zijn twee manieren om de btw van het zakelijke gebruik van de privé auto af te trekken. Of je houdt een kilometeradministratie bij voor het bepalen van het zakelijke en privégebruik. Of je trekt alle btw af en maakt aan het eind van het jaar een correctieboeking voor het privégebruik.

Is tankpas verplicht?

Iedere tankbeurt moet betaald zijn met een tankpas, zakelijke bankpas of creditcard. De tankbon moet vermelden welke soort brandstof het is, de prijs en de btw.

Wat is de afschrijving van een auto?

Je trekt de restwaarde van de aanschafwaarde af en deelt dit door het aantal verwachte jaren dat je de auto gebruikt. €16.000 – €7.000 : 6 = €1.500 euro afschrijving per jaar.

Kan ik als particulier een btw auto kopen?

Een btw-auto is een auto waarover de volgende koper btw moet betalen. Als dat een zakelijke koper is, kan deze bij aanschaf de btw weer terugvorderen. Een particuliere klant kan dat niet. Als een ondernemer een auto zakelijk aanschaft, dan moet hij ook btw betalen.

Hoe werkt kilometervergoeding ZZP?

De meeste zzp’ers hanteren een kilometervergoeding tussen de €0,20 en €0,30 per gemaakte kilometer. Weet wel dat je over wat boven de €0,19 komt per kilometer belasting moet betalen. Als je dus €0,30 per kilometer rekent, moet je over €0,11 inkomstenbelasting betalen.

Wat is een zakelijke kilometer?

Iedere kilometer die je voor jouw onderneming in de auto rijdt is zakelijk. Ongeacht in welke auto je dit doet. De Belastingdienst maakt alleen een onderscheid tussen een privé- en een bedrijfsauto.

Share this post